Un mister rezolvat. Vezi care sunt costurile de întreținere ale Stadionului Ion Oblemenco

Un adevărat mister, cheltuielile de întreținere ale Stadionului din Craiova, a fost astăzi rezolvat.
În articolul publicat pe gsp.ro sub titlul "Războiul din Bănie" , jurnalistul OVIDIU IOANIŢOAIA prezintă realitatea, dureroasă, a slabei administrări a Stadionului Ion Oblemenco din Craiova, 
"Astfel am aflat că pe parcursul anului 2019 arena respectivă, despre care vă reamintesc că a fost inaugurată în noiembrie 2017, că are 31.000 de locuri și a costat 60 de milioane euro, a produs venituri de 1.171.618 lei, conform scrisorii asumate de primarul Mihail Genoiu și secretarul general Nicoleta Miulescu pe 23 martie ac." a scris jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia.

"Pierderile s-au strâns, precizează semnatarii, și din pricină că în intervalul mai-iulie nu s-au desfășurat competiții. S-a schimbat suprafața de joc. În condițiile în care nu s-au găsit persoane dispuse să închirieze hotelul, restaurantul și cafeneaua din incinta stadionului („s-au scos de 4 ori la licitație, dar nu s-a prezentat niciun ofertant”), cheltuielile efectuate au atins 5.405.898 lei în 2019. De unde, lesne de calculat, o pierdere cifrată la 4.234.280 lei. Aproape 900.000 de euro, proveniți din buzunarul contribuabililor, obligați să suporte o sumă importantă pentru întreținerea arenei din Lunca Jiului" continuă Ioanițoaia.

Și pentru că nu există efect fără cauze, autorul găsește și răspunsuri la situația prezentată " ... aici intră în discuție și altceva, statutul să-i zic original al stadionului, unul imposibil de înțeles și greu de acceptat. Conform căruia, n-o să vă vină că credeți!, „Ion Oblemenco” are voie să găzduiască numai meciuri de Liga 1, ale Cupei României de la 16-imi în sus și ale naționalei, atât și nimic în plus. Trebuie spus că niciun alt stadion din țară nu e legat de asemenea clauze, de unde și întrebarea, legitimă, de ce s-a recurs la ele în Bănie?

Răspuns: pentru ca trupa alb-albastră să se bucure de exclusivitate, iar U Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, să nu cumva să poată juca vreodată acolo!" este concluzia autorului. 

Și pentru că Adrian Mititelu și suporterii echipei FCUCraiova 1948, duc o adevărată luptă de ani de zile pentru a avea acces pe Ion Oblemenco,  patronul echipei din liga a treia reacționează și pune gaz pe foc :"
 Craiovenii plătesc 4 milioane de lei pe an pentru a susține  societatea lui Rotaru,autobotezata Universitatea Craiova!" a postat Mititelu pe pagina personală de facebook.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Fotbal»Un mister rezolvat. Vezi care sunt costurile de întreținere ale Stadionului Ion Oblemenco

Cauta categorie