Comisia electorala din Rusia i-a interzis lui Navalny, liderul opozitiei, sa candideze impotriva lui Putin la prezidentialele din martie

Comisia electorala centrala din Rusia a decis marti, prin vot, ca liderul opozitiei, Alexei Navalny sa i se interzica sa participe la alegerile prezidentiale de anul viitor pe motiv ca acesta are o condamnare penala, potrivit Reuters.

Comisia a afirmat ca aceasta condamnare cu suspendare il face ineligibil pentru scrutinul din martie, chiar daca el spune ca a fost condamnat politic.

12 dintre cei 13 membri ai comisiei electorale au votat pentru interdictie iar unul s-a abtinut, afirmand ca s-ar putea afla in conflict de interese.

Sondajele arata ca presedintele Vladimir Putin este pe cale sa fie reales cu o mare majoritate, ceea ce inseamna ca va ramane la putere pana in 2024.

Navalny, 41 de ani, a fost retinut de trei ori anul acesta si pus sub acuzare pentru organizarea, in mod repetat, de mitinguri si manifestatii publice.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Comandat de Partidul National Liberal, executant de MediaZone Music SRL, cod mandatar 31190005.

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Comisia electorala din Rusia i-a interzis lui Navalny, liderul opozitiei, sa candideze impotriva lui Putin la prezidentialele din martie

Cauta categorie