Casa-muzeu Brâncuşi de lângă Hobiţa, scoasă la vânzare

Casa-muzeu Brâncuşi de lângă Hobiţa scoasă la vânzare prin Artmark Historical Estate.

Casa în care funcţionează un muzeu privat dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi se află în satul Peştişani (comuna Peştişani, judeţul Gorj), la 3 kilometri de Hobiţa, satul în care s-a născut artistul, şi a fost construită între 1920 - 1930.

Ea are un preţ de pornire de 175.000 de euro şi este estimată la 175.000 - 200.000 de euro.

Cu o suprafaţa construită de peste 470 de metri pătraţi, casa are zece camere şi două băi.

Peştişani este unul dintre locurile pe care Constantin Brâncuşi le vizita, aici aflându-se prietenul său Mihail Tabacu şi fraţii săi din prima căsnicie a tatălui. În 1922, Brâncuşi o aduce aici pe Eileen Lane, una dintre femeile care i-a marcat existenţa şi creaţia. 

Clădirea a intrat în patrimoniul familiei Brâncuşi odată cu căsătoria lui Jean Brâncuşi, nepotul artistului, cu nepoata lui Ion Fuiorea, prieten al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Această amiciţie a salvat parţial casa de la naţionalizare, întrucât până în 1995 aici a funcţionat primăria din Peştişani, proprietari rămânând Brâncuşii. Actualmente, în afara funcţiei de muzeu, casa este şi sediul Fundaţiei Casa Brancuşi – Hobiţa, cu activităţi de promovare a operei sculptorului şi turismului în regiunea în care a copilărit şi s-a format Brancuşi.

Viitorii proprietari vor putea păstra funcţiunea actuală a clădirii, aceea de casă memorială, muzeu privat, dar o pot transforma şi într-un centru de evenimente culturale, pensiune pentru turism cultural sau chiar reşedinţă.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Casa-muzeu Brâncuşi de lângă Hobiţa, scoasă la vânzare

Cauta categorie